Crypto

 

Wat is een NFt en hoe maak en koop je NFT's?

Wat is een NFT en hoe werkt het? Wat zijn NFT-voorbeelden en hoe kunt u er geld mee verdienen? De essentie en technologie van deze tokens worden hier  uitgelegd.Wat is een NFT?NFT staat voor een Non-Fungible Token. NFT betekent dat er maar één zo'n unieke munt is. U kunt de ene Bitcoin inwisselen voor de andere, maar dit werkt niet met NFT. Het is onmogelijk om een ​​token van dit type in te wisselen voor een andere met niet-identieke kenmerken.

Lees meer »

Hoe werkt een blockreward/blokbeloning?

Blokbeloningen zijn de salarissen van mijnwerkers. Als je de wereld van cryptocurrencies of de mijne alleen wilt begrijpen, moet je zeker weten wat het is en waar het van afhangt. In dit artikel leggen we het concept van een blokbeloning uit en wat er gebeurt als deze beloning gelijk is aan nul.Beloningbetekenis en compenenten blokkeren.Een blokbeloning is een bepaald aantal nieuwe munten dat een mijnwerker ontvangt voor het succesvol bevestigen van een heel transactieblok. De munten worden uitgegeven in dezelfde cryptocurrency waarvan het blok door de mijnwerker wordt bevestigd. Veel cryptovaluta's belonen hun mijnwerkers voor het toevoegen van een nieuwe blokeenheid aan de blockchain, maar sommige tokens bieden nieuwe munten als je bepaalde hoeveelheden cryptovaluta in je account houdt. Dergelijke tokens gebruiken het Proof-of-Stake-algoritme. Ze zijn milieuvriendelijk, omdat het ontginnen van nieuwe munten geen enorme rekenkracht en een hoog elektriciteitsverbruik vereist. Bovendien worden dergelijke valuta's door hun makers op de markt gebracht en worden ze niet in de ware zin van het woord gedolven. Je moet deze twee soorten valuta van elkaar kunnen onderscheiden, vooral als je geld wilt verdienen met crypto.

Lees meer »

Hoe werkt een smart/slim contract?

Laten we ons voorstellen dat Michael iets van John wil kopen. Hij stelt voor dat John een slim contract sluit om de overeenkomst veilig te stellen. Het zal ongeveer zo gaan: "Als Michael John een bepaald bedrag betaalt in welke valuta dan ook voor een bepaald item, zal hij dit item op een bepaalde manier ontvangen." U kunt een smart contract na de lancering niet meer wijzigen. Michael maakt het geld over naar de lopende rekening van John, zoals overeengekomen in het slimme contract. Deze actie houdt in dat het contract geacht wordt te zijn vervuld. Vervolgens wordt het item naar Michael gestuurd. Beide partijen hebben de transactie voltooid zonder banken, advocaten of notarissen te gebruiken - ze hebben gewoon een contract op de blockchain getekend. Dit voorbeeld van een slim contract geeft perfect de essentie van deze technologie weer.

Lees meer »

Wat is cryptocurrency of cryptovaluta?

Volgens de laatste analistenrapporten zal de wereldmarkt voor cryptocurrencies en aanverwante instrumenten tegen 2030 drie keer of zelfs meer toenemen. Toch weten velen nog steeds niet wat cryptocurrencies zijn en hoe ze werken. In dit artikel zullen we u dus alles vertellen wat u over hen moet weten, van het werkingsmechanisme tot de regulering van Cryptocurrency.Wat is Cryptocurrency of Cryptovaluta?Cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta. De definitie van cryptocurrency houdt in dat dit activum alleen op internet bestaat, dat wil zeggen dat het niet kan worden afgedrukt en fysiek kan worden aangeraakt. Cryptocurrency wordt beschermd door een speciale technologie genaamd blockchain - een keten van blokken met een record aan informatie beschermd tegen externe interferentie. Gedecentraliseerde cryptocurrency betekent dat niemand er controle over heeft. Kopieën van de transactiegeschiedenis worden opgeslagen op computers die knooppunten worden genoemd, waardoor het onmogelijk is om de geschiedenis te vervalsen of te bewerken.

Lees meer »

3 top tips om je cryptovaluta te helpen beschermen

1.Wees op je hoede voor vreemde verzoeken: Ieder Exchanger, Platform of sociale media groep van een desbetreffend Platform zal u nooit om uw seed phrase vragen. Iedereen die om deze informatie vraagt, moet als een oplichter worden beschouwd.2.Schakel 2FA in: 2FA is een extra beveiliging die ervoor zorgt dat je de enige bent die toegang heeft tot uw account.3.Zorg ervoor dat je je e-mails controleert voordat je ze opent: Verifieer de afzender, verifieer links en open geen bijlagen die je niet vertrouwd.BONUS TIP: Deel geen wachtwoorden of seed phrase met andere mensen. Wanneer je op een andere plek dan in je thuis omgeving een account aanmaakt, zorg dan dat je jouw seed phrase niet onbeheerd achterlaat. Het zal niet de eerste keer zijn dat al het geld uit het account is verdwenen. Berg deze seed phrase veilig op. 

Lees meer »

Crypto-marktcycli begrijpen

Ondanks de constante veranderingen in de wereld, heeft de menselijke natuur de neiging om in de loop van de tijd constant te blijven. Daarom kan het bestuderen van geschiedenis een waardevol hulpmiddel zijn voor beleggers. Markten zijn een weerspiegeling van menselijk gedrag en hebben de neiging patronen te volgen, vaak gekenmerkt door periodes van euforie gevolgd door moedeloosheid. Door het verleden te onderzoeken, kunnen we inzicht krijgen in de huidige marktcycli en weloverwogen beslissingen nemen over onze investeringen.

Lees meer »

De gouden driehoek

Al een tijdje houd het mij bezig en onlangs ontving ik een mail van iemand die ik al een tijdje volg. Niks gebeurt voor niks zeg ik altijd. Je krijgt wat je nodig hebt op het juiste moment.Waar het over gaat is geld, tijd, gezondheid, de gouden driehoek. Deze drie samen bepalen hoe ons leven verloopt.Waar ben jij eigenlijk mee bezig?Iedereen kan natuurlijk geld verdienen, maar bouw je zo een echt leven op zoals je dat voor ogen hebt? Bouw je rijkdom op of verdien je geld? Rijkdom is namelijk niet alleen geld. Geld, tijd en gezondheid zijn de ingrediënten voor een rijk leven. Heb je slechts een van de drie, dan is misschien iets om daar over na te denken en vraag jezelf dan af: bouw ik rijkdom op, verdien ik geld, of bouw ik een leven op waar ik van hou?

Lees meer »

Honey pot methode

De "honeypot"-methode is een van de meest voorkomende trucs geworden om mensen die crypto kopen te misleiden. Simpel gezegd, het is de situatie waarin je een token kunt kopen, maar niet kunt verkopen. Om dit te doen, creëren fraudeurs een token op hun eigen smart contract, waarbinnen een algoritme is geprogrammeerd om de gratis verkoop of uitwisseling van het token te blokkeren, waardoor alleen de makers het zelf kunnen verkopen.Wees voorzichtig en neem altijd de tijd om het project te analyseren. Je kunt alleen die projecten en teams vertrouwen die echte mensen hebben met wereldwijde doelen en plannen achter zich, evenals een grootschalige en krachtige infrastructuur en een actieve gemeenschap. En dan nog lukt het sommige om er met de centen vandoor te gaan. Maar dat probleem kan in ieder bedrijf voor komen en niet alleen in de crypto wereld.Begin daarom voorzichtig. Gebruik hiervoor niet meer geld dan je kunt missen. Ga niet over een nacht ijs, maar zorg dat je gedegen onderzoek doet. Investeren is een risico en je kunt je inleg verliezen.Wanneer je denkt dit is niks voor mij, begin er dan niet aan. Henri Ford heeft eens gezegd; "Of je nu denkt dat je het kunt, of je denkt dat je het niet kunt - je hebt gelijk." Dit heeft alles te maken met de wet van aantrekking en je mindset.Meer weten over mindset neem dan eens een kijkje op mijn pagina: Jouw financiële mindset veranderen.

Lees meer »

Crypto winter

De bears winnen het van de bulls. Net als de beren hun winterslaapcyclus hebben, heeft ook de cryptomarkt een cyclus. Echter niemand weet hoelang die nu gaat duren. Even voor de duidelijkheid: de markt kent een bearmarkt en een bullmarkt. In een bearmarkt daalt alles en in een bullmarkt stijgt het weer. 

Lees meer »

Een wereld vol risico's of kansen?

De Crypto wereld is een wereld waar het vaak moeilijk is om betrouwbare informatie te vinden. Het internet staat er vol mee: Mogelijkheden of scam, wat is de waarheid. We weten allemaal dat deze omgeving een nachtmerrie kan zijn met oplichting.Daarbij is het ook zo dat bedrijven failliet gaan en banken omvallen. Dan hebben we nog de inflatie, bijdrage voor de kinderopvang die naar beneden gaat, studieschulden die huizenhoog oplopen, pensioenen die om te huilen zijn.Deze wereld is vol van kansen en risico’s. Maar hoe kun je jezelf wapenen tegen de risico’s en toch optimaal je groeikansen benutten?Misschien raad je het al, er is maar één manier en dat is leren, leren hoe het werkt, leren wat je wel en niet moet doen.

Lees meer »