Een wereld vol risico's of kansen?

Gepubliceerd op 5 juni 2023 om 11:58

De Crypto wereld is een wereld waar het vaak moeilijk is om betrouwbare informatie te vinden. Het internet staat er vol mee: Mogelijkheden of scam, wat is de waarheid. We weten allemaal dat deze omgeving een nachtmerrie kan zijn met oplichting.

Daarbij is het ook zo dat bedrijven failliet gaan en banken omvallen. Dan hebben we nog de inflatie, bijdrage voor de kinderopvang die naar beneden gaat, studieschulden die huizenhoog oplopen, pensioenen die om te huilen zijn.

Deze wereld is vol van kansen en risico’s. Maar hoe kun je jezelf wapenen tegen de risico’s en toch optimaal je groeikansen benutten?
Misschien raad je het al, er is maar één manier en dat is leren, leren hoe het werkt, leren wat je wel en niet moet doen.

Je moet door deze 5 pijlers heen werken.
1.Mindset
2.Vaardigheden
3.Systemen
4.Inkomen
5.Financiële vrijheid/rijkdom
Het is vrijwel onmogelijk om het op een andere manier te doen.

Het begint met Mindset. Wat zijn je overtuigingen of beperkingen en hoe ga je er mee om?
Wanneer je bijv. blijft denken dat je voor een dubbeltje geboren bent en nooit een kwartje gaat worden, zul je hierin gelijk krijgen. Henry Ford zei ooit: “Of je nu denkt dat je het kan, of dat je het niet kan. Je hebt altijd gelijk.”

Leer de vaardigheden die je nodig hebt. Op het gebied van wat je nodig hebt om je strategie te bepalen, maar ook in je persoonlijk leven. Maak het verschil in je eigen leven. Je wordt 1 van de 5 mensen waar je mee omgaat. Wie wil je zijn? Ben jij degene die alleen komt om te ontvangen of ben je een gever? Wat wil je andere mensen leren of meegeven?

Leer het systeem kennen waar je in gaat investeren of in hebt geïnvesteerd. Bepaal je strategie. Laat je het kapitaal alleen maar groeien of wanneer haal je er iets uit? Hoe lang duurt het voor je break even kan zijn? Enz.

Bouw het inkomen langzaam op, gebruik hiervoor niet meer geld dan je kunt missen.

Rijkdom. Wat betekent dat voor jou? Veel geld, Gezondheid, Relaties. De één kan niet zonder de ander.

Wanneer je een goed bedrijf hebt gevonden, je alle voorgaande stappen hebt doorlopen en gelooft dat het gaat lukken dan is het een kwestie van het de tijd geven.

Succes op je weg naar financiële vrijheid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.