6 geheimen om een nieuwe gewoonte vol te houden.

Als iets een gewoonte is, doe je het bijna automatisch en zonder na te denken, maar soms kunnen dingen die we een gewoonte willen worden een beetje een karwei lijken. Waarom is dit? We hebben onszelf allemaal doelen gesteld en het is geweldig om dit te doen, maar met de beste wil van de wereld zullen we er vaak niet in slagen om lang genoeg aan onze doelen vast te houden om ze te voltooien. Maar maak je geen zorgen, want onze zes top tips helpen je om in een gezonde mentale toestand te komen, je focus en motivatie te vergroten en je op weg te helpen om niet alleen je doelen te bereiken, maar ze ook om te zetten in gemakkelijk te onderhouden gewoonten .

Lees meer »

Wat zijn goede dagelijkse gewoontes?

Goede dagelijkse gewoonte kunnen best lastig zijn in ons jachtige leven. Het heeft prioriteit om te kiezen voor de goede gewoonte wat betreft ons welzijn en gezondheid. Vaak vergeten we in de waan van de dag wat we ons hebben voorgenomen. Dat is niet verwonderlijk wanneer we ons niet bewust zijn van wat we doen. Vaak beperken we ons tot één punt. Zo kies je zelf die energiestroom, die door jou heen gaat. Tegelijkertijd sta je open voor een oneindige voorraad keuzes. Het is dus heel bijzonder hoe krachtig en creatief ons bewustzijn is. Waarschijnlijk is het voor iedereen gemakkelijk om te zien waar je niet het gevoel hebt dat het goed gaat.Door je bewust te zijn wat je doet zul je gemakkelijker een goede keuze kunnen maken en volhouden.Het kost tijd en discipline om een routine te creëren, voelt als iets toevoegen aan de lijst met klusjes, en met zoveel te doen in ons drukke leven, hebben we het gevoel dat we gewoon niet de tijd hebben om alles te doen.

Lees meer »

De Wim Hof methode.

“Deze methode is heel eenvoudig, zeer toegankelijk en wordt door de wetenschap onderschreven, iedereen kan het, en er is niks dogmatisch aan, er is alleen maar acceptatie, alleen maar vrijheid.” WIM HOFDe Wim Hof methode is een boek wat je gelezen moet hebben.Wim Hof, ook wel The Ice Man genoemd, is een levende legende door zijn verbazingwekkende prestaties. Hij verbreekt wereldrecords door blootvoets onder extreme temperaturen marathons te lopen door woestijnen en ijsvelden.In zijn gepassioneerde en pakkende stijl vertelt Wim zijn verhaal en legt hij zijn methode uit, met aandacht voor: ADEM: Te veel ademen heet hyperventilatie, zorgt voor benauwdheid en duizelingen. Het komt meestal door angst of stress. Door je ademhaling te verbeteren verdwijnt angst en stress, het verandert de biochemie in je lichaam, train je focus en laad je jezelf helemaal op. KOUD: Activeert en versterkt je cardiovasculaire systeem. Misschien is de Wim Hof methode nog niet iets voor jou. Begin je dag met koud af te douchen. Let wel goed op je adem, blijf rustig ademen.-Het verhoogt je alertheid.-Versterkt je immuunsysteem.-Verbetert je humeur. Deze sterke koude prikkel zet de bruine vetcellen in je lichaam in werking. Het zet je stofwisseling flink aan, waardoor je extra calorieën verbrandt.MINDSET: Het verhoogt je wilskracht en vergroot je innerlijke helderheid, zintuiglijk bewustzijn en aangeboren levensvreugde.SPIRITUEEL ONTWAKEN: Ervaar hoe ademhaling, kou en mindset je de schoonheid van de ziel laat zien.WETENSCHAP: De voordelen van deze methode, die inmiddels door miljoenen mensen wordt beoefend, zijn door acht universitaire onderzoeken bevestigd. Als je de grenzen van je mogelijkheden wilt verkennen en jezelf iolt overstijgen, dan is de Wim Hof methode mogelijk iets voor jou. 

Lees meer »

Meer rijkdom in je leven creëren.

Heb je haast en de neiging om te proberen zo snel  mogelijk, zoveel mogelijk geld te verdienen. Hier dan een advies van Sarah McCrum, Love Money, Money Loves You geef het tijd. Het lijkt erop dat we het onderwerp geld lastig vinden. Dat we het niet waard zijn en dat het vies is. Nou zal geld ook niet het meest hygiënische zijn om aan te raken, door zoveel handen het gegaan is. Maar is dat de reden waarom we denken als het snel kan hoef ik er niet over na te denken, gewoon veel geld krijgen en dan verder gaan met mijn leven. Maar zo werkt het niet.Rijkdom creëren is al het kweken van spieren, je moet er je tijd, energie en aandacht aan besteden. Geduld is daarom een schone zaak.Wanneer je jezelf tijd geeft, zal de groei van rijkdom geleidelijk over langere periode van je leven uitbreiden en zal het veel realistischer zijn.Om je wat extra handvatten te geven heeft Mastery to Financial Freedom een online programma beschikbaar om je mindset aan te passen. Vooral ten aanzien van hoe jij geld ervaart. Maar het kan op vele vlakken een bijdrage leveren. Wil jij meer over dit programma weten of je inschrijven? Klik hier voor meer informatie.

Lees meer »

Wat gebeurt er?

Al een tijdje valt het mij op dat ik vaker struikel. Ik heb aan een paar flinke smakken gemaakt. Misschien denk je dan ja, dat doet iedereen wel eens. Maar ik denk dat niks voor niks gebeurt.Ik vraag me dan af, wat dit dan betekent. Wat wil het universum mij vertellen?Op 8 april lees ik een blog van Martha Krul dat we midden in een verandering zitten. Dat mensen in snel tempo veranderen en dat dit niet echt gemakkelijk is. Je hebt het oude meegemaakt, het nieuwe vraagt om een ander “uitdagingen” dan jij. Hoe maak je de keuzes om te gaan leven als de nieuwe persoon die je al bent. Je zit in een dilemma. Het gaat om het been trekken. Maar je vindt dat het gemakkelijker gezegd id dan gedaan …. Er volgt een stukje over nieuwe schoenen. En zoals ik al zei, niks gebeurt voor niks. Ik loop al lange tijd op dezelfde laarsjes of mijn wandelschoenen. De laarsjes zijn echt aan vervanging toe. De zool onder de voorkant van de laarsjes begonnen los te laten. Was dit een teken? Loslaten? Toch pas nog naar de schoenmaker gebracht om op te laten lappen. Is dit wat we doen? Stug vasthouden aan het oude?Gisteravond had ik een verjaardagsfeestje van onze buurvrouw. Laarsjes netjes gepoetst voor ik weg ging.Bij het restaurant waar het feest gevierd werd, lag voor de ingang een rode loper met aan beide zijde aardewerk schalen met brandende kaarsen. Misschien raadt je het al, ik struikel over een van de schalen met als gevolg dat mijn ene laars onder het kaarsvet zit.Hoezo, je krijgt geen hint. Wat gebeurt er en wat doe ik ermee?

Lees meer »

Hoop.

Vandaag trok ik de kaart HOOP van mij kaarten deck Orakel van de feeën.Op slag was ik verliefd op deze kaarten toen ik ze in Engeland in de winkel van St. Nectans Glen zag liggen. Maar zo ver hoe je niet te reizen je orakel kaarten in allerlei verschillende varianten gewoon bij Bol.com bestellen. Hoop. 

Lees meer »