Mag ik iets proberen?

Gepubliceerd op 3 november 2022 om 14:08

Zweefvliegen. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik dacht dat ik het wel kon.

Met die gedachte stapte ik in een zweefvliegtuigje. Onder begeleiding dan wel te verstaan. Ik wilde het gewoon eens ervaren.

Het zweefvliegtuigje wordt met een lier de lucht in getrokken, totdat je hoog genoeg bent. Dan wordt de lier losgekoppeld en zweven we op de thermiek verder.

Er is geen motor aan boord om ons vooruit te stuwen, je bent dan compleet afhankelijk van de lucht en thermiek. We zweven alsmaar hoger door gebruik te maken van die thermiek.

Mijn piloot vraagt op een gegeven moment “Mag ik iets proberen?”. Zonder te vragen wat “iets” is, stem ik dapper toe. Wat ik totaal niet verwachtte is dat de piloot aan het stuur trok en het zweefvliegtuigje in een baan van bijna 90 graden omhoog bracht. We gingen dus stijl omhoog!. Van schrik of misschien wel angst had ik mijn ogen dicht gedaan. Toen ik voelde dat we weer horizontaal waren, deed ik mijn ogen weer open.

“En, wat vond je ervan?” vroeg mijn piloot. Ik antwoorde hem dat ik mijn ogen dicht had gedaan van de schrik.

Na een kort gesprekje daarover, vroeg hij “ Zullen we het nog een keer doen, maar dan met je ogen open?” Deze keer kon ik wel genieten van het bijzondere uitzicht en ervaring.

Ervaar je in je bedrijf ook niet hetzelfde? Dat als je bedrijf hard groeit dat je vergeet om je heen te kijken en ervan te genieten? Dat je alleen maar bezig bent met alle meters onder controle te houden en niet verder kijkt?

Ik ervaar dit wel zo. Soms moet je wel eens afstand nemen van de situatie en genieten van wat er gebeurt. Het gewoon te bekijken en het echt te ervaren. Bewust. Zonder dat je je ogen dicht doet en het zomaar voorbij laat gaan. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.