Mislukking of succes?

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 14:08

Nadat mijn kinderen de deur uit zijn gegaan, wilde ik meer doel en richting aan mijn leven geven. Immers mijn taak als moeder was voor het grootste gedeelte volbracht. Tijd voor nieuwe dingen. Ik kwam bij toeval LifePlus tegen. De eerste anderhalf jaar had ik de tijd van mijn leven. Ik was het visitekaartje van mijzelf en verdiende voor mijn beleving geld als water. Van een vermoeide huismus veranderde ik in een wervelwind. Ik vloog letterlijk en figuurlijk de deur uit.

Na 1,5 jaar werkte het niet meer voor mij, ik kreeg niet meer de begeleiding die ik nodig had. En ik kon het niet alleen. Zo zijn er nog wel een aantal bedrijven geweest. Ik noemde het bedrijven gaan hoppen. Nadat ik het laatste bedrijf ook niet van de grond kreeg en mezelf thuis verveelde ben ik als koerier op oproepbasis in onze regio in loondienst gaan werken. Auto onderdelen en aanverwante artikelen naar de desbetreffende garages brengen. 6 ritten samen 360 kilometer en 10.000 stappen op één dag werden me op een gegeven moment te zwaar. Ik ben tenslotte ook geen 25 meer. 

Je kunt dus zeggen dat ik al heel wat dingen gedaan heb. 12 ambachten, 13 ongelukken is het gezegde toch? Dat wordt door velen gezien als je hebt er in gefaald. Het is je niet gelukt om het tot een succes te maken. Dus is het mislukt. Zo kun je het inderdaad bekijken. 

Door al die bedrijven ben ik wel op het spoor gezet van alternatieve manieren van inkomen en geld te genereren. In geld en weten hoe ik het kan vermeerderen heb ik mijn passie gevonden. Dat heeft met mijn jeugd te maken, maar daarover in een andere blog meer. 

Even terugkomend op het feit of dat alle andere dingen nu een mislukking zijn of niet. 

Ieder mag zijn zienswijze hebben, en zoals hierboven beschreven wordt, heb ik ook mensen in mijn directe omgeving. Ik snap hun manier van kijken ook echt wel.

Alleen ik deel hun mening niet. Doordat ik LifePlus etc. ben tegengekomen is mijn blikveld verruimt. Ik heb er nieuwe vaardigheden mee geleerd. Ik heb gezien hoe het niet moet en anders kan en ik heb daar mijn eigen pad in gekozen. Het heeft me gebracht tot waar ik nu ben. En daar ben ik blij mee. Het voelt als gegoten voor mij. Voor mij werkt het. En daarmee heeft het me dan toch succes gebracht. Ik vind het dus een succes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.