Wat zijn goede dagelijkse gewoontes?

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 12:55

Goede dagelijkse gewoonte kunnen best lastig zijn in ons jachtige leven. Het heeft prioriteit om te kiezen voor de goede gewoonte wat betreft ons welzijn en gezondheid.
Vaak vergeten we in de waan van de dag wat we ons hebben voorgenomen. Dat is niet verwonderlijk wanneer we ons niet bewust zijn van wat we doen. Vaak beperken we ons tot één punt. Zo kies je zelf die energiestroom, die door jou heen gaat. Tegelijkertijd sta je open voor een oneindige voorraad keuzes. Het is dus heel bijzonder hoe krachtig en creatief ons bewustzijn is. Waarschijnlijk is het voor iedereen gemakkelijk om te zien waar je niet het gevoel hebt dat het goed gaat.

Door je bewust te zijn wat je doet zul je gemakkelijker een goede keuze kunnen maken en volhouden.
Het kost tijd en discipline om een routine te creëren, voelt als iets toevoegen aan de lijst met klusjes, en met zoveel te doen in ons drukke leven, hebben we het gevoel dat we gewoon niet de tijd hebben om alles te doen.

Het is ook gemakkelijker om de dingen die we willen doen eruit te laten, omdat we aan niemand verantwoording hoeven af ​​te leggen. Ik kan er bijvoorbeeld gemakkelijk voor kiezen om niet te rennen omdat ik niemand teleurstel, alleen mezelf.

5 goede gewoontes om je op weg te helpen.
1.Creëer een ochtendroutine.
Je dag beginnen met een goedemorgen routine kan je echt klaarstomen voor een positieve en productieve dag. Houd het om te beginnen kort en simpel, dan weet je zeker dat je er elke dag de tijd voor hebt.
2.Begin de dag met dankbaarheid.
Onderzoek heeft aangetoond dat het ervaren van dankbaarheid fysieke, psychologische en sociale voordelen heeft. Wat mij hierbij heeft geholpen is het boek The Magic van Rhonda Byrne.
3.Zorg voor een goede nachtrust.
Slaap tekort kan enorm schadelijk zijn voor onze hersenen en ons lichaam. Zelf draag ik graag het Slowwave Bluetooth Slaapmasker met spons speakers. Hiermee kan ik een meditatie of noise aanzetten. Waardoor ik heerlijk slaap.
4.Mediteer.
Dit heeft holistische voordelen: het kan mentale gezondheidsproblemen zoals angst en depressie helpen verminderen. Ook hiervoor is het slaapmasker fijn.
5.Breng tijd buitenshuis door.
Zo’n 30 minuten wandelen in de natuur, is toch heerlijk. Je ademt zuurstof in wat via de longen in het bloed komt. Het bloed brengt de zuurstof daar waar het nodig is: bij spieren, hart, hersenen en andere organen. Je hoort de vogels fluiten, en misschien schijnt de zon lekker op je gezicht. Goed voor de opname van de vitamine D.
Waait de wind om je hoofd en neemt nare gedachten mee. Wanneer je kijkt, zie je meer. Ga eens kijken naar de lucht die steeds verandert naar bloemen en planten, hoe mooi van kleur en structuur ze zijn.

Tussen ons drukke leven en onverwachte dingen die gebeuren, is een van de eerste dingen die we terzijde moeten schuiven, de extra dingen die we niet altijd belangrijk vinden, en onze dagelijkse gewoonten vormen hierop geen uitzondering. MAAR, zij zouden de uitzondering moeten zijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.