Je kan een oude hond geen nieuwe kunstjes meer leren.

Gepubliceerd op 7 januari 2023 om 09:44

“Je kunt een oude hond geen nieuwe kunstjes meer leren” Deze uitdrukking betekend dat je een ouder iemand iets niet aan kan leren.. Maar is dat ook zo?
Er schuilt een zekere mate van waarheid in dit gezegde. D
at het moeilijk is om te veranderen heeft vaak veel meer te maken met gewenning, met training, dan met leeftijd

Heel de wereld is aan het veranderen. Vroeger ging ons geld onder het matras. Ik weet nog dat mijn vader thuis kwam met een loonzakje. Mijn moeder verdeelde dat voor de aardappelvoorraad, kolen, gas, water, licht enz. In de service kast lagen briefjes tussen de goeie borden.
Later werd het naar de bank gebracht en ging een deel naar de spaarrekening waar je rente kreeg over je gespaarde bedrag.

Voor de kinderen volgden er een zilvervloot rekening waar je samengestelde rente op kreeg. Je liet het bedrag staan, je kreeg 1x per jaar rente bijgeschreven. Dit werd opgeteld bij het inlegbedrag en zo ging dit jaar op jaar door. Dit is, voor diegene die het nog niet wisten, ook wel compounden genoemd.

In de Verenigde Staten produceerde Diners Club de eerste kredietkaart en introduceerde zijn club-card in 1957 op de Nederlandse markt. In 1966 werd het concept in heel Europa geïntroduceerd, maar was lange tijd vooral beschikbaar voor hogere marktsegmenten.

Pinnen met bankpas, creditcard of mobiel pinnen: er kan steeds meer. Maar hoe is pinnen ontstaan? We doen het bijna allemaal: pinnen, een belangrijke dagelijkse handeling voor bijna iedere betalende consument. We kunnen sinds 1988 betalen met een betaalpas.

Tegenwoordig kun je ook met je smartphone of smartwatch betalen. De meeste van onze oudere generatie volgen wat langzamer, maar dat is denk ik wel logisch. Het veranderd zo snel.
Educatie is de key. Wat we vroeger niet geleerd hebben, daar zullen we in deze maatschappij wel in mee moeten gaan. Alles is een kwestie van mindset.

Mastery to Financial Freedom heeft een online programma beschikbaar om je mindset aan te passen. Vooral ten aanzien van hoe jij geld ervaart. Maar het kan op vele vlakken een bijdrage leveren. Wil jij meer over dit programma weten of je inschrijven? Klik hier voor meer informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.