9 redenen waarom samengestelde rente genoemd zeer krachtig is.

Gepubliceerd op 6 januari 2023 om 15:11

Albert Einstein zei ooit: “Samengestelde rente is het achtste wereldwonder. Hij die het begrijpt, verdient het; wie dat niet doet, betaalt'

Samengestelde rente of ook wel compounden genoemd is een principe dat iedereen zou moeten leren, omdat het echt iedereen kan helpen. Ik ga je 9 redenen laten zien waarom dit zo krachtig is.


1.Het werkt als een lawine.
Rol een kleine sneeuwbal van een berg en zie wat er gebeurt. De kleine sneeuwbal wordt groter en groter en is niet meer te stoppen.
Dit werkt hetzelfde met geld. Begin met een klein bedrag. Het zal in het begin wat moeizaam gaan. Maar wanneer het eenmaal rolt, zal het steeds sneller met grotere bedragen in je voordeel werken. Neem de proef op de som. Kijk wat er gebeurt wanneer je dag 1 één rijstkorrel hebt. Verdubbel iedere dag en zie wat er gebeurt.
Dag 2 heb je er twee rijstkorrels. Dag 3 heb je er 4, 8, 16, 32, 64 enz.

2.Het werkt voor iedereen gelijk.
Het mooie van compounden of samengestelde rente is dat geslacht of ras niet uitgemaakt.
Alleen leeftijd zou een verschil kunnen maken omdat een jonger iemand grotere kans heeft dat ze langer de tijd hebben om iets op te bouwen.

3.Kan miljonairs maken van gewone mensen.
Je hebt niet zoveel nodig om mee te beginnen. Je hebt alleen tijd en geduld nodig om je vermogen te laten groeien.

4.Wees geduldig.
Het nadeel is wanneer je niet snel resultaat ziet, je ongeduldig wordt en dan is het zaak om door te blijven gaan. Blijf je doel voor ogen houden.

5.Werkt terwijl je slaapt.
Compounden is geld voor je laten werken, zelfs terwijl je slaapt.
Hoe langer de tijd verstrijkt, hoe rijker je wordt!

6.Leert en beloont discipline.
Compounden leer dat discipline wordt beloond. Het is alleen een kwestie van tijd.7.Scheidt de rijken van de ongelovige.

Het zijn de gewoonten waarmee je leeft die jou rijkdom bepalen. Als je bestedingspatroon ervoor zorgt dat je tegen rente vecht, zal je de rest van je leven tegen die strijd vechten. En sorry, maar je zult nooit rijk worden.
Dit krachtige motiverende citaat van Henry Ford: Of je nu denkt dat je het kunt of denkt dat je het niet kunt, je hebt gelijk".

8.Geeft onze kinderen een voorsprong.
Wanneer we dit voor onze kinderen doen, en zij voor die van hen? De rijkdom zou toenemen, totdat de hele wereld in financiële vrijheid leefde. Het begint bij één persoon, maar kan later velen treffen. Alles begint bij jou.

Mastery to Financial Freedom heeft een online programma beschikbaar om je mindset aan te passen. Vooral ten aanzien van hoe jij geld ervaart. Maar het kan op vele vlakken een bijdrage leveren. Wil jij meer over dit programma weten of je inschrijven? Klik hier voor meer informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.