Droom van 2 miljoen.

Gepubliceerd op 2 januari 2023 om 16:36

Het visualiseren van je dromen helpt om ze waar te maken. Dat laat iedereen je geloven. In sommige gevallen is dat ook zo, maar het hangt wel van je doelen af. Daar ben ik inmiddels wel achter.

Ik ga je een voorbeeld geven. Als je een laag of zelfs bijstandsinkomen hebt en je wil visualiseren dat je veel geld hebt, dan kan dat. Je kunt je ogen dicht doen en een ander leven voor je zien, maar het zal waarschijnlijk geen werkelijkheid worden.

Een ander voorbeeld. Ik ben altijd huisvrouw geweest en mijn man verdiende het geld. We verdienden lekker, maar we hebben een net iets meer dan modaal inkomen. Nu ik, nadat de kinderen de deur uit zijn gegaan, voor mezelf begonnen ben, heb ik ook mijn dromen gekregen. Ik wil 2.000.000 euro hebben om er een leven in een villa in Spanje mee op te starten. Hier wil ik 2.000.000 vrouwen begeleiden naar Financiële vrijheid/onafhankelijkheid.
Ik weet zelfs al precies hoe mijn villa eruit ziet met een personal trainer en een eigen sportgelegenheid..

En toch lukt het nog niet direct. Inmiddels ben ik erachter hoe dat het komt.

Nu ben ik geen arts met veel verstand van de werking van het brein. Maar met logisch nadenken ben ik een heel eind gekomen.

Als huisvrouw ben ik gewend aan een bepaalde levensstijl. Niet rijk, niet arm. Gewoon. Dat zit er bij mij ingebakken, het is misschien wel onderdeel van mijn gedrags-DNA. Als dat bestaat. Ik leef dus mijn leven zoals ik gewend was en ik visualiseer dat ik mijn droomvilla in Spanje heb.

Maar die stap is veel te groot voor mijn brein. Dus gaat dat ook niet lukken. Eigenlijk zou je moeten gaan leven alsof je droom al uitgekomen is. Maar als je 2 miljoen hebt, ga je er ook naar leven en daar zit hem juist de crux.

Als ik 2 miljoen euro heb, ga ik misschien wel in een Lamborghini rijden of zo. Maar ja, om nu alvast die Lamborghini te kopen, dat lukt nog niet. Als kopen niet lukt, huur er dan één voor een dag.

Wat nu wel lukt, is dat ik in mijn droom een personal trainer heb, en die heb ik inmiddels ook. (Al is het maar 1x per week)

Daarmee pas ik mijn huidige leven aan en zo ga ik stap voor stap mijn dagelijkse standaarden wijzigen naar een levensstijl die ik wil hebben. En nee, ik ga geen schulden maken. Maar als jij graag een Gucci tas wil hebben, die bij jouw nieuwe levensstijl gaat horen, spaar ervoor. Leg er af en toe wat geld voor opzij. Of reserveer de opbrengst van je investering daarvoor.

Daarmee verhoog je je standaarden naar een nieuw level. En trek jij uiteindelijk die nieuwe levensstijl aan. Zoals Tony Robbins zegt: “raise your standards”.

Welke dagelijkse standaard ga jij aanpassen met een voor jouw wenselijk alternatief?

Mastery to Financial Freedom heeft een online programma beschikbaar om je mindset aan te passen. Vooral ten aanzien van hoe jij geld ervaart. Maar het kan op vele vlakken een bijdrage leveren. Wil jij meer over dit programma weten of je inschrijven? Klik hier voor meer informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.