Waarom zitten zoveel mensen vast in hun baan?

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 17:09

Onlangs kwam ik dit bericht van Thomas de Man tegen op LinkedIn.

Waarom er zoveel mensen vast zitten in hun baan begrijp ik wel.

Zelf ben ik 28 jaar huisvrouw, manager van een gezin met 3 kids zonder baan geweest en weet als geen ander wat het is om onzeker te zijn over gebrek aan durf, leeftijd en opleidingsniveau. Toen de kinderen wat meer zelfstandig werden begon ik me thuis behoorlijk te vervelen, echter ik durfde de stap niet te wagen om te solliciteren. Geheel onverwacht kwam ik in aanraking met aanbevelingsmarketing wat mij op dat moment goed af ging. Echter toen er de klad in kwam, verviel ik weer in mijn onzekerheid.

De gedachten kwamen en gingen. Ik bleef me afvragen: Wie wil mij nog hebben met mijn gebrek aan ervaring op de arbeidsmarkt.

Met mijn 50+ leeftijd.

Met mijn gebrek aan computerkennis.

Het was alsof ik jaren onder een steen had geleefd. Voor de kinderen geboren waren heb ik 12 jaar bij de Raad van Arbeid gewerkt. Een baan die goed betaalde. Had ik het naar mijn zin? Nou eigenlijk niet, maar mijn omgeving bleef mij voor ogen houden dat ik ergens anders geen betere baan en salaris zou vinden. Vaak dacht ik boeien, ik wil iets doen wat ik leuk vind, echter ik wist niet wat ik leuk zou kunnen vinden en bleef zitten waar ik zat.

Onderstaand geschreven door: Thomas de Man
https://www.linkedin.com/news/story/waarom-zitten-zoveel-mensen-vast-in-hun-baan-6113562/

Organisatiepsycholoog
dr. Merel T. Feenstra-Verschure 🔓 deed onderzoek naar mensen die ontevreden zijn met hun baan. Zo'n 1 op de 5 Nederlanders gaat iedere dag met een vervelend gevoel naar het werk. Hoe komt het dat mensen in die situatie geen actie ondernemen?

In gesprek met Aan het Werk door LinkedIn Nieuws legt Feenstra-Verschure uit dat mensen niet op zoek gaan naar een andere baan, omdat ze denken die stap niet te kunnen maken. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat ze hun (goede) salaris niet willen verliezen of het gevoel hebben hun collega’s in de steek te laten als ze vertrekken. Ook leeftijd, opleidingsniveau of gebrek aan durf kunnen ervoor zorgen dat iemand jarenlang ontevreden blijft en geen actie onderneemt. 

Welke factoren kunnen bijdragen aan ontevredenheid in je baan?

🚫 Gebrek aan waardering en erkenning. 

🚫 Negatieve sfeer op de werkvloer.

🚫 Moeizame relatie met je leidinggevende.

Alles heeft te maken met mindset. We vertellen onszelf een verhaal wat we geloven en blijven herhalen. Dit ook op het gebied van financiële mindset waar ik een online programma voor heb gemaakt. Het mooie van het programma is dat niet alleen je financiële mindset veranderd.
https://www.masterytofinancialfreedom.nl/jouw-financiele-mindset-veranderen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.