Wat zou jij doen met één miljoen?

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 13:24


De oudejaarstrekkingen komen er weer aan. Grote kans dat je niet wint, maar een mens mag blijven hopen.

Een nichtje was uitgenodigd in de studio voor de miljoenenjacht. Gezellig met haar moeder en een vriendin naar de show. Nou is ze redelijk nuchter, echter wat ze niet verwacht had, was dat ze uitgekozen werd om het spel mee te spelen. Ze opent de koffer van € 1.000.000,-. Nou waren zij en haar echtgenoot wel in voor een lolletje. Ze belt haar echtgenoot en die dacht dat het een grapje was.

Toen ik het verhaal hoorde vroeg ik mijn echtgenoot, die marktkoopman is, wat zou jij doen wanneer ik je belde als ik een miljoen had gewonnen.
Ik kreeg als antwoord "ik bel een taxi om naar huis te gaan en laat alles achter". De vrachtwagen en verkoopwagen met kleding dus.
Echter toen ik hem later vroeg wat hij serieus zou doen kreeg ik als antwoord dat hij geen idee had wat hij zou doen met een miljoen.  

Voor mijzelf geldt dat ook wel. Als ik een miljoen zou hebben zie ik mezelf wel een witte villa in Spanje hebben. Met een grote tuin en extra verblijf voor gasten erbij. Ik wil daar ook een personal trainer bij die regelmatig langs komt om te sporten. Wat wel ontbreekt in mijn hoofd is de levensstijl die ik erbij wil. Dat kan mijn hoofd niet bevatten. En daar zit nu net voor veel mensen het probleem. 

Als je namelijk nog nooit een miljoen hebt gehad, weet je ook niet hoe het voelt. Je hoofd kan er niets bij voorstellen. Wil je echt heel graag die dikke sportwagen hebben? Huur dan eens die dikke sportwagen. Dan heb je even geproefd aan die ervaring. In mijn geval: ik heb in Spanje al eens een een witte villa gehuurd. De omgeving van die witte villa vond ik niet zo leuk, maar de ervaring heb ik al eens gehad. Ik moet dus op zoek naar een andere regio, want witte villa's in Spanje zijn er genoeg. 

Moraal van het verhaal: bij de meeste mensen blijft het bij wensen of dagdromen over wat ze willen met een miljoen. Je zult je mindset moeten veranderen wil je dat ook echt gaan behalen. 

Om je mindset te veranderen heb ik een mooi online programma ontwikkeld. Interesse? Neem dan een kijkje op de pagina: https://www.masterytofinancialfreedom.nl/jouw-financiele-mindset-veranderen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.