Oeps die kwam binnen.

Gepubliceerd op 9 december 2022 om 14:00

Je kent het misschien nog wel zo’n gezellig ouderwets buurtwinkelcentrum. Wij hadden er een in de wijk een bakker, slager, kapper, dierenspeciaalzaak, apotheek en een groentewinkel. Het was er ons kent ons.
De ondernemers woonde boven hun zaak. Al jaren kwam ik daar om mijn boodschappen te doen  bij deze hardwerkend ondernemers echtparen.

Een van de dingen die mij altijd is bijgebleven. De groenteman moest ‘s morgens al vroeg uit bed om op tijd op de groenteveiling te zijn. Zijn echtgenote zorgde dat alle groente en fruit netjes vanuit de koeling in de winkel in de vitrine en schappen kwamen. Ze zorgde dat de kinderen ontbeten hadden en bracht de kinderen tussendoor snel naar school. De winkel ging open en het was een komen en gaan van klanten. Ze wachtten op hun beurt en terwijl werden de laatste nieuwtje en roddels verspreid.

Om 6 uur sloot de winkel en gaat de boel ging weer in de koeling voor de andere dag. De winkel en vitrines moesten worden schoongemaakt. De winkelvloer geschuurd en gedweild. Er moest eten gekookt worden en en werd gegeten. De kinderen werden naar bed gebracht. De kas werd opgemaakt, nog wat doen aan de boekhouding en huishoudelijke taken. Bestellingen voor de andere dag doornemen en de dag was weer om.

Verjaardagen van familie en vrienden bezoeken op een doordeweekse dag was er niet bij want ze gingen weer vroeg naar bed om de volgende ochtend weer fris in de winkel te staan.
Geld werd er genoeg verdient echter tijd om het uit te geven was er nauwelijks.
Ondertussen is de auto aan vervanging toe en ze besluiten om een nieuwe auto te kopen. Uit angst voor, wat zullen de klanten wel niet van ons denken besluiten ze weer een zelfde Rode Renault te kopen als degene die aan vervanging toe was, zodat het niet zo zou opvallen.

Dit alles had op mij ook inpakt gemaakt. Toen ik ging verhuizen naar een wijk met twee onder een kap en vrijstaande huizen werd mij op het schoolplein gevraagd zijn wij nog goed genoeg voor jou wanneer je in de kakwijk woont? Oeps die kwam binnen. Toen ik verhuisde naar ons vrijstaand huis en mensen mij een compliment maakte zei ik altijd: Wij hebben gewoon geluk gehad dat onze twee onder een kap woning Brabant (waar de huizen duurder zijn) hierdoor konden wij in Zeeland een vrijstaande woning kopen.

We willen er graag bij horen en steek je kop boven het maaiveld uit en hij word afgehakt. Dit alles heeft te maken met een aanname of overtuiging van ons als mensen. We zijn er ons soms niet eens van bewust. Hoe zou jij met zo’n situatie omgaan?

Mastery to Financial Freedom heeft een online programma beschikbaar om je mindset aan te passen. Vooral ten aanzien van hoe jij geld ervaart. Maar het kan op vele vlakken een bijdrage leveren. Wil jij meer over dit programma weten of je inschrijven? Klik hier voor meer informatie.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.