Jouw financiële bergen verzetten

Jouw financiële blokkades opheffen

1. Welkom

Gefeliciteerd dat je ervoor gekozen hebt om aan de slag te gaan met jouw financiële blokkades! Wat een grote beslissing! 
Deze training helpt je daarbij om het voor elkaar te krijgen. Tenslotte heb ik jouw weg ook al afgelegd. Je bent zeker niet de enige. 
Onderstaande welkomstvideo geeft je meer uitleg over het programma. Bekijk deze eerst voordat je aan de slag gaat. 

Hoe ga je met dit programma om?
Neem eerst het gehele programma door. Begin daarna 1 voor 1 aan de oefeningen. Schaf een mooi boekje aan en schrijf daarin (iedere dag). Zet er de datum bij en evt de oefening/boek enz. Je kunt dan later terug kijken wat je hebt bereikt.

Dit programma is niet gemaakt om door te nemen en vervolgens te verwachten dat het je komt aanwaaien. Dat werkt namelijk met geen enkel programma zo. Als je werkelijk verandering in je leven wil, zul je in actie moeten komen. Je zult alle opdrachten zoveel mogelijk moeten invullen en doen. Doe de oefeningen, ga aan de slag met de video’s die er zijn. Ga het doen. Niet een keer, maar meerdere keren.

Day by day, in every way. I am getting better, better and better.

Alle informatie die ik voor je verzameld heb, gaat je verder helpen, maar je zult er mee aan de slag moeten gaan. Doe je dat niet? Dan is dit programma niet voor jou. 

Noot: sommige dingen die we verzameld hebben zijn in het Engels. Uiteraard hebben we ook geprobeerd om een Nederlandse versie te vinden. Tenslotte is Engels niet voor iedereen een tweede taal.

Noot: Wij willen met dit programma niet beweren het wiel uitgevonden te hebben. Er zijn genoeg coaches, guru's en geleerden die ons al voor gegaan zijn. De meesten focussen zich op diverse stukjes van het totaal. Soms is het zo dat je iets 20 keer moet horen/lezen en het bij de 21e keer pas land. Wij hebben alle dingen die wij gevonden hebben, bij elkaar gebracht om het jouw makkelijk te maken. Dat jij niet de lange weg hoeft af te leggen, die wij afgelegd hebben.  


Je wil meer geld hebben, maar het lukt je niet, hoe hard je het ook probeert.
Daar ga je al "je probeert het" maar bent er niet van overtuigd dat het je gaat lukken. Hierdoor ontstaat negatieve energie. 

Deze negatieve, oude energie gaan we eerst loslaten. Ga naar het werkboek en volg opdracht 1. 

Belemmerende gedachten over geld of over jezelf houden je tegen. Het is goed om daar te starten. Hoe denk JIJ over geld? Hoe bewust ben je wat betreft geld? Wat zeg je over geld tegen jezelf of tegen anderen? Welke waarden hecht je aan geld? Wat zijn jouw overtuigingen daarin? Misschien door wat je zelf meegemaakt hebt, of misschien wel door de overtuigingen die je ouders je hebben meegegeven. Download onderstaande werksheets en vul jouw gedachten over geld in. Ga er voor zitten, denk goed na.

Schrijf jouw overtuigingen over geld op (in het werkboek bij Opdracht 2. Schrijf ze op zonder emotie. Zonder frustratie of boosheid naar diegene die ze “veroorzaakt” hebben. Of je dat nu zelf bent, of het je ouders zijn. Schrijf ze op zoals ze zijn en verbind er geen emotie aan. Het is je basis om je verder te ontwikkelen als het gaat om geld en jouw gedachten daarover.

Opdracht 1

Voer opdracht 1 uit: een mediatie/ activatie oude energie loslaten

 

Opdracht 2 

Ga in het werkboek naar opdracht 2 en vul jouw belemmerende gedachten en overtuigingen in. Neem er de tijd voor. Leg het werkboek op een zichtbare plek neer om extra overtuigingen toe te kunnen voegen.

2. Angsten, Blokkades of belemmeringen opruimen

2.1 Afscheid nemen

Om te veranderen zal je hier een mindshift in “moeten” maken.
Drie dingen die je daar enorm bij helpen zijn:
Loslaten/afscheid nemen, vergeving en dankbaarheid.

Eén van de beste dingen die je kunt doen, is loslaten. Laat je verleden los, laat je gedachten los, laat je angsten los, laat alles los. Door van loslaten een echte mantra te maken, is het ongelooflijk krachtig en kun je emoties, gevoelens, gedachten en alles wat je tegenhoudt los te laten.

Dit eenvoudige proces zal je leven op verschillende niveaus veranderen.

Om dat te doen, ga je naar het werkboek en voer je opdracht 3 uit. Dit kun je desnoods meerdere keren doen. 

 

2.2 Meditatie/activatie

Om angsten, blokkades of de belemmeringen die je opgeschreven hebt, op te ruimen, gaan we starten met een meditatie / activatie. 

Hoe sta je tegenover geld? Omarm je het of wijs je het af?
Wanneer je overtuiging is wanneer je voor een dubbeltje geboren bent of ik ben het niet waard zal er een mindshift “moeten” plaatsvinden. 
Herkennen, erkennen en pas dan komt er transformatie.  

Oude patronen, overtuigingen, angsten of belemmeringen wil je loslaten. Ik heb gemerkt dat er veel methoden zijn om dat te doen. Ik heb ze zelf geprobeerd en het ene werkt voor mij beter, dan het andere. Dat geldt voor jou ook zo. Daarom geef ik je hieronder een aantal mogelijkheden om dat te doen. Probeer ze met volle overtuiging uit en blijkt het niet te werken, dan stap je over op het volgende. Verwacht niet dat deze dingen na 1 dag al werken, soms moet je het een langere periode volhouden om een resultaat te zien. Keulen en Aren zijn ook niet in één dag gebouwd. Geef het niet te gauw op.

“Of je nu denkt of je iets kan, of dat je denkt dat je het niet kan – je hebt gelijk.” (Henry Ford)  

Om te veranderen zal je hier een mindshift in “moeten” maken. 

 

Ga naar het werkboek en voer opdracht 4 uit. Daarin wordt ook het boek The Magic genoemd. Rechtsonderaan vind je link naar dit boek.

2.3 Boeken lezen (en toepassen!)

Misschien lees/luister je liever (luister)boeken. Ik vind zelf de combinatie van een aantal technieken erg krachtig. Maar met het lezen/luisteren van alleen de boeken kom je er niet. Veel boeken zijn geschreven met kleine of grotere opdrachten erin. Die staan er niet voor niets in. Die zijn door de auteur erin gezet om een krachtige oefening door te geven om jou verder te helpen. De auteur heeft zijn informatie gecomprimeerd, zodat jij er in korte tijd je voordeel mee kunt doen. 

Hieronder ga ik je een aantal boeken aanraden, waar zeker ook oefeningen in staan. Als je ze aanschaft of leest, doe het met de intentie om ook de oefeningen te doen. 

Je kunt de boeken eenvoudig bestellen door op de afbeelding aan de linkerkant te klikken.

Opdracht 3 afscheid nemen

Ga naar het werkboek en voer opdracht 3 uit. Dit kun je meerdere keren doen. Meerdere keren per dag, meerdere dagen achter elkaar. Je kunt het indien nodig regelmatig weer doen. 

 

 

 

 

 

Opdracht 4 Meditatie/activatie

Ga naar het werkboek en voer opdracht 4 uit. Neem er de tijd voor en doe het vooral op jouw manier.

 

Links naar de meditaties: 

Brian Scott:
https://www.youtube.com/watch?v=m5z8hFjKerc

Henry Thomas Hamblin:

https://www.youtube.com/watch?v=Iwt8Ct6irGA

 

Ho'oponopono:

Dankbaarheidsmeditatie:

Youtube link: 

 

Bestellen/bekijken The Magic

1. The Magic - Rhonda Byrne (Engelstalig)

Dit boek brengt de magie van het leven terug waarvan je als kind zo onder de indruk was. Het leven was adembenemend, opwindend en ontzagwekkend, en dat is het nog steeds! Als je maar weet waardoor magie wordt voortgebracht. Rhonda Byrne neemt je bij de hand. Een mysterie wordt onthuld, afkomstig van een heilige tekst. Stap voor stap komen eeuwenoude geheime lessen, onthullingen en wetenschappelijke wetten samen. Het resultaat na 28 dagen: een geluksniveau dat je niet voor mogelijk had gehouden.

 

 

 

 

2. The Secret - Rhonda Byrne (Engelstalig)

Er bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. Het werd gezocht, gevonden en weer verloren, het is gestolen en voor veel geld doorverkocht. Tot nu toe was kennis van dit Geheim voorbehouden aan een kleine kring van ingewijden. Plato, Galileo en Einstein kenden The Secret, net als de succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis. Dat juist zij de wereld konden veranderen is geen toeval...
Zij begrepen dat, net zoals er atoomkracht schuilt in eon korrel zand, or ook in ieder van ons een ontzagwekkend vermogen schuilt - een verborgen kracht waarmee je wensen werkelijkheid kunnen worden. Oude en moderne meesters onthullen in dit boek hoe zij The Secret hebben ontvangen en toegepast in hun leven. Hoe zij alle tegenslagen konden overwinnen en rijkdom en succes verweren die ze niet voor mogelijk hadden gehouden.
Zij willen dit Geheim nu delen met jou.

 

 

3. Get Rich Lucky Bitch Denise Duffield-Thomas (engelstalig)

Ben jij er klaar voor om door je money mindset blokkades te breken en eindelijk het geld te verdienen wat jij waard bent? In Get Rich Lucky Bitch leer je je verborgen potentieel vinden en je leven voor altijd te upgraden. Waarom zijn vrouwen vaak tevreden met kwartjes in plaats van echte rijkdom te omarmen? Het gaat er niet om of je slim of ambitieus bent. Je bent niet door het universum geprogrammeerd om rijkdom te ervaren met schuldgevoel, of schaamte. Ook als je je niet bewust bent van die blokkades, verdien je waarschijnlijk niet wat je werkelijk waard bent.

 

 

 

4. Master your Mindset - Michael Pilazchik

Master Your Mindset (herziene uitgave november 2020) gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek. Michael Pilarczyk schreef op basis van zijn eigen ervaringen een persoonlijk verhaal over bewustzijn, zingeving en inzicht. Het boek gaat over het begrijpen van je eigen denkwijze (mindset) en hoe je die effectief kunt veranderen om de kwaliteit van je leven te verbeteren.
Hoe ziet jouw mooiste leven eruit. Heb je daar wel eens over nagedacht? Wat wil je écht? Ontdek je mogelijkheden, haal het beste uit jezelf en maak je dromen waar. Waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt. Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren. Dit boek gaat over levensvragen. Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht?
Master Your Mindset bevat een vragenlijst over zelfinzicht en een beschrijving van Michaels twaalfstappenstrategie.

 

Bestellen/Bekijken The Magic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestellen/Bekijken The Secret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestellen/Bekijken Get Rich Lucky Bitch

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestellen/Bekijken Master your Mindset

Uiteraard kan ik je nog veel meer boeken geven om te lezen, maar start eerst eens met het lezen van deze boeken. De volgorde is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat je er één kiest en daarmee begint. Daarna kun je een volgende kiezen en gaan lezen. En natuurlijk de oefeningen doen.

Mocht je toch terug vallen in je oude patroon pak het dan daarna zo snel mogelijk weer op. Het is geen falen. Ons oerbrein probeert ons te beschermen. Groei gaat niet met een rechte stijgende lijn maar eerder trapsgewijs of 2 stappen vooruit en een achteruit. Maar je zult nooit meer terugkomen bij waar je gestart bent. Wees dankbaar voor dat wat je hebt bereikt. 

Je hoeft ook niet alle boeken te lezen. Kies er een aantal uit en committeer je eraan dat je het gaat lezen en de oefeningen gaat doen. 

 

Wil je meer inspiratie en meer boeken lezen? Kijk dan eens ook mijn pagina: Aanbevelingen. Je kunt je daar ook aanmelden voor maandelijkse inspiratie.

 

Heb je enkele boeken gelezen? Ga naar het werkboek naar Opdracht 5 en voer deze uit. 

 

Snel lezen

....... (nog aanvullen)

 

 

https://snellezen.com/snel-lezen/

 

https://www.youtube.com/watch?v=s9RetFbJzOI

Herhaling

Herhaling is de kracht van de eenvoud. Je hebt herhaling nodig voor het beklijft. 72 uur ?
(Reminder quotes op GSM)

 

Veel over herhaling te vinden op google, maar wat nemen we?

Visualiseren

Je weet nu wat je angsten en overtuigingen zijn en je bent er mee aan de slag gegaan om er afscheid van te nemen. Maar waar doe je het allemaal voor? Je hebt één of meerdere doelen nodig waar je het voor doet. En niet zomaar doelen, maar doelen die voor jou werken. Doelen die jou blij maken.

Ga naar het werkboek en voer opdracht 3 uit.

Modelleren

Helen Hadsel in een ander programma.
S.P.E.C.
Select it
Project it
Expect it en ben voorbereid
Collect it 

 

Journaling

Journaling is eigenlijk het opschrijven van bepaalde zaken. Hoewel het woord dagboek natuurlijk een bepaald beeld oproept bij mensen, is het wel vergelijkbaar. Maar het opschrijven van gedachtes, doelen, gebeurtenissen die je raken of waar je dankbaar voor bent, zorg je ervoor dat je hoofd rust krijgt. 

Door ’s avonds voor je naar bed gaat je hoofd leeg te maken op papier, voorkom je dat je gaat piekeren zodra je in bed gaat liggen. Je kunt een lijstje maken met alle dingen die je morgen wilt ondernemen. Of de momenten van de dag die je raakten opschrijven. Wanneer deze gedachten op papier zijn achtergelaten, kun je rustig in slaap vallen.

 

Koppel een doel aan je journal. Ga niet elke avond alle zaken op papier zetten die je niet leuk vond die dag. Stel jezelf als doel om elke avond 3 zaken op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Daag jezelf uit ondanks dat je een moeilijke dag hebt gehad. 

Schrijf op welke ideeën je hebt, welke plannen je wil uitvoeren etc. 

Als het over je money mindset gaat: schrijf op waar je dankbaar voor bent en/of wat jij nog gaat doen om anders tegenover geld te staan. 

Ga naar de winkel en koop een boekje waar je het allemaal in op kunt schrijven. Maak er een gewoonte van om dit te doen, op een voor jou handig tijdstip. Juist dan wordt het een gewoonte en gaat het je helpen.

Journalen

Waar heb ik meer van nodig in mijn leven?

Wie wil ik voor mezelf zijn?

Als ik mijn droomleven zou leiden, hoe zou het er dan uitzien?

Hoe voel ik me de laatste tijd?

Waar heb ik nu meer van nodig in mijn leven?

Waar ben ik het meest enthousiast over?

3 dingen waar ik de laatste tijd trots op ben

Waar krijg ik energie van?

Wat heeft mijn energie gekost?

Wat zijn dingen die ik vandaag gedaan wil krijgen?

3 korte termijn doelen:

3 langetermijndoelen:

5 kwaliteiten die je leuk vindt aan jezelf:

Wil je meer van….

Wil je minder van……

 

2.4 Tapping

Wat is tapping?

Tapping is een techniek die heel eenvoudig toe te passen is en een combinatie is met de levenslijnen die we in ons lichaam hebben en neuroplasticiteit. Klinkt misschien wat zweverig, maar dit filmpje legt precies uit hoe het werkt.

 

Hoe ermee beginnen?

Nu je gezien hebt wat de wetenschap erachter is, is natuurlijk de vraag, hoe ga je ermee beginnen?

Het boek “Tapping into wealth” van Margareth M Lynch brengt je direct bij de technieken om je money mindset te veranderen. Lees het boek en probeer tapping voor de eerst volgende 30 dagen om te zien wat het met je doet.

Het boek bestel je via de link hiernaast.

 

Wil je liever een aantal video’s zien en gaan tappen voor 50.000 euro op je spaarrekening?

Kijk dan deze video’s in de rechterkolom. 

3. Extra mogelijkheden

Naast het lezen of luisteren van boeken, tapping en meditaties zijn er ook nog andere dingen. Het zijn er natuurlijk te veel om op te noemen. Maar we lichten er een paar uit die voor ons toch krachtig gebleken zijn.
Maar wat je ook doet, doe het met plezier. Ontspan en doe dingen waar jij blij van wordt je zult ontdekken dat de energie dan gaat stromen. 

3.2 Incantations

Wij hebben wij nog een lijst met incantations gemaakt. Een lijst met uitspraken die je ook weer hardop moet doen. Kies er daar een aantal vanuit en zeg die 10 minuten achter elkaar op. De volgende keer kun je andere gebruiken, maar je mag natuurlijk ook een hele tijd achter elkaar dezelfde gebruiken. Hou ook dit vol. Dit is ook niet iets wat direct werkt. Wondermiddelen bestaan nu eenmaal niet.

Ook deze incantations veranderen je trillingen, waardoor er een verandering optreet in jouw mindset.

3.3 Quotes

Sommige mensen vinden Quotes heel erg leuk. Ze lezen ze, staan erbij stil en denken er over na. Ook dat draagt bij aan een veranderende mindset. De onderstaande quotes zijn te downloaden en als screensaver op je telefoon te zetten.

Omdat we je regelmatig nieuwe quotes willen laten zien om je te blijven triggeren, mailen we ze met regelmaat naar je.

Opdracht 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opdracht ..

In het werkboek op pagina .. vind je onze incantations. Uiteraard hebben we ruimte vrijgehouden om jouw incantations op te schrijven. 

4. Hoe sta je nu tegenover geld?

Pak de oefening van hoofdstuk 1 er nog eens bij en ga er nog eens uitgebreid voor zitten. Op pagina .. van je werkboek hebben we de vragen nog eens geplaatst. Beantwoord de vragen nog eens.

Waar zijn er veranderingen ontstaan? Zie je wat je met alles bereikt hebt?

Dat wil nog niet zeggen dat je al bent waar je wil komen. Maar je hebt stappen gemaakt. Misschien baby-steps, maar wel stappen. Je bent op de goede weg!

Je bent altijd daar waar je moet zijn.

 

 

5. Bonus

Opdracht ...

In je werkboek op pagina .. staat de opdracht. Vul deze in en kijk terug naar je antwoorden van opdracht ... Zie jij het verschil?

Je bent vol goede moed aan dit programma begonnen. Je hebt ook al wat stappen gemaakt, maar jouw omgeving, reageert daar op. Ze vinden dat je niet zo raar moet doen of verklaren je voor belachelijk met je hernieuwde visie. Het is heel makkelijk om dan alles te laten vallen en geen verandering door te voeren. Verandering is groei en zij staan mogelijk (nog) niet open voor groei.  

Jouw directe omgeving kan op deze manier je energie en focus wegnemen.

Wees je ervan bewust dat JIJ wil veranderen, maar jouw omgeving misschien niet. Soms komt je omgeving later wel mee, soms ook gewoon niet. Dan zal je je af moeten vragen in hoeverre jouw omgeving (Lees: de mensen in je directe omgeving) nog bij je passen.
Dit wil niet zeggen dat je bv je relatie moet verbreken maar ?
JIJ wil tenslotte verandering. Wees ervan bewust wat je omgeving kan doen voor jouw energie. En deal ermee. Wil je niet meer terug? Dan moet je voet bij stuk houden. 

 

Stel je wil 2 mln als reminder plak je stickers op plekken waar je dagelijks komt bv badkamerspiegel enz.(oefening werkboek)
Wanneer ze zichtbaar op het toilet en op keukendeuren zitten en je bezoek krijgt dan is de kans wel heel groot dat dat er iemand komt die er naar gaat vragen, wat zeg je dan? Ben je er al klaar voor om om daar antwoord op te geven? De kans is aanwezig dat je een opmerking krijgt  zoals “ dat werkt toch niet” of je wordt uitgelachen. Wees je ook daarvan bewust en hou je rug recht. Laat een ander die misschien nog geen ervaring daarin heeft, jou niet vertellen wat jij wil doen. 

 

Als antwoord op de opmerkingen van de 2 mln stickers, gaf ik als antwoord: "dat is een experiment". Punt. Geen verdere uitleg.  

Er zullen ook mensen zijn die dan zeggen: "2 mln? Voor mij is 1 mln ook genoeg." Het zijn opmerking die jouw visie zullen bij schalen in de loop der tijd en uiteindelijk je doen laten geloven dat het eigenlijk niet mogelijk is. Laat je er niet door van de wijs brengen en hou ook hier voet bij stuk. Het is namelijk JOUW droom.

Pas als je er volledig achterstaat wat je doet, ga je groeien. Al het andere is een tussenfase en zal je moeten overbruggen.

 

We beseffen dat dit een veel te kort stukje is over een dergelijk onderwerp. Want iedereen heeft hiermee te maken. Dit hoofdstuk is een onderdeel van het totale programma "Masters to Financial Freedom". Wil je daar meer over weten? Stuur me dan gewoon een berichtje.