Het perfecte recept voor groentesoep.

Gepubliceerd op 7 november 2022 om 14:10

Mijn hele leven lang heb ik problemen met mijn energie. Vaak en snel vermoeid en nog meer klachten. Als huisvrouw heb ik natuurlijk veel tijd besteed aan mijn kinderen en voor hen te zorgen. Zoals altijd heb ik dan ook te weinig tijd aan mezelf en aan mijn eigen energie besteed.

 

Totdat de kinderen het huis uit gingen en ik ineens meer tijd had. Tijd die ik niet goed wist te besteden, doordat ik geen doel had geen richting. Ik kwam een bedrijf tegen waar ik mee ging samenwerken. Tegelijkertijd heb ik een programma gedaan, waardoor ik me veel beter voelde. Ik had meer energie, ik had doelen en focus en uiteindelijk had ik toen het beste jaar van mijn leven.

 

Maar het leven kwam er tussendoor waardoor mijn focus afnam en ik mijn doelen geen werkelijkheid zag worden. Ik zakte weer terug in energie.

 

Een tijdje later heb ik nog een keer hetzelfde programma gedaan, maar het effect was toen veel minder. Ik had mijn hoop erop gezet dat ik door het doen van het programma ik mijn energie, focus en doelen van dat goede jaar weer terug zou krijgen.

 

Achteraf gezien, zat het niet alleen in dat programma. Het geheel is meer dan de som der delen. De perfecte groente soep bevat uit zoveel prei, een vaste hoeveelheid wortelen en het juiste aantal balletjes en vermicelli. Als je het recept niet hebt en je “doet maar een hoeveelheid”, dan is het de vraag of dat de perfecte groentesoep wordt.

 

Dat geldt ook voor jezelf. Het ervaren van een goed jaar vol energie bestaat uit veel meer dingen. Je kunt er van die individuele dingen voor zorgen dat je ze weer hebt, maar gebruik je de juiste mengverhouding? Heb je genoeg energie, genoeg focus en doelen in je leven om je perfecte jaar te herhalen?

 

Voor iedereen werkt dit anders. Maar geef niet op om voor jou het perfecte recept uit te vinden, waar jij je het allerbest bij voelt. Want dat gun ik iedereen!Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.