5 dingen die mensen doen om hun ideeën om zeep te helpen.

Gepubliceerd op 14 februari 2023 om 11:33

1.Het idee wat je hebt voorbij laten gaan.
Durf je jouw idee niet prijs te geven om wat andere van je zouden kunnen zeggen of van je denken. Vaak zijn mensen meer met zichzelf bezig en boeit het ze niet.
Of denk je dat ze het te hoog gegrepen of raar vinden?
Je vertelt jezelf een verhaal. Als je dat dan toch doet kan het maar beter een goed verhaal zijn. Toch?
Maar wat is de werkelijke reden dat je bang bent is het om te falen of ben je juist bang voor succes?
Toen ik onze zoon jaren geleden een idee voorlegde voor zijn business en ik hem vroeg wat hij ervan vond, gaf hij als antwoord ik ben bang dat ik dan teveel succes zal hebben.
Oeps, die kwam binnen want hij meende het serieus.

2.Het idee voor jezelf houden.
Waarom zou je een idee voor jezelf houden? Om dezelfde reden als voorgaand?
Of ben je bang dat een ander er met je idee vandoor gaat?
Wanneer je een idee voor jezelf houd kan het zo maar zijn dat een ander het energetisch oppakt en met het idee naar buiten komt en jij het nakijken hebt.
Of de mogelijkheid zit erin dat het bij een idee blijft en jij nooit zult ervaren wat het zou kunnen opleveren. Je houdt alleen jezelf tegen. Zorg dat jij daarom de bestuurder van je bus bent in plaats van de passagier.

3.Het gelijk uit te voeren.
Je idee gelijk uitvoeren kan een voordeel zijn, echter wanneer je niet een gedegen onderzoek doet, zou het zo maar kunnen dat het een enorme flop wordt.
Ben jij degene die er gelijk inspringt en steeds faalt, dan zou je het kunnen zien als een leermoment voor jezelf om het anders aan te pakken.
We kunnen alleen maar leren van onze fouten. We falen alleen maar wanneer we niks leren van onze fouten. Overzie wat er mis is gegaan. Bekijk hoe je het anders zou kunnen doen en volg een andere strategie.

4.Blijven hangen in het analyseren.
Ondanks dat het aan te reden is om een gedegen onderzoek te doen en er niet gelijk koud in te springen is het oneindig analyseren ook geen goed idee.
Wanneer je wacht op het juiste moment kan ik je wel vertellen dat dit nooit komt. Het juiste moment om te beginnen is NU. Je kunt altijd aanvullen, iets anders invullen of aanpassen. Tijdens het proces zal je steeds meer duidelijkheid en structuur krijgen. Geniet van dit proces en neem het niet zo zwaar. Met vrolijkheid en positieve energie zal het je gemakkelijker afgaan.

5.Opgeven na de eerste poging.
Met vallen en opstaan heb je letterlijk leren lopen. Toen heb je ook na de eerste poging niet opgegeven, anders zou je nu nog rondkruipen.
Ben jij zo iemand die na de eerste poging opgeeft. Ga dan bij jezelf eens na wanneer dit is ontstaan. Is het door iets wat andere je vertelde of het je jezelf wijsgemaakt dat het je toch niet gaat lukken.
Het mooie is dat wat je tegen jezelf zegt, ook jouw waarheid is. Jouw energie zal je daarbij helpen.
Al wat je aandacht geeft, groeit. Het is aan jou wat je aandacht geeft. Geef je aandacht aan, het gaat me toch niet lukken, dan heb je gelijk. Geef je aandacht aan het gaat mij lukken ook dan heb je gelijk.
Neem afscheid van wat jou niet langer dient. Verleg je aandacht naar datgene wat je verder brengt, alleen dan kom je verder.

Mastery to Financial Freedom heeft een online programma beschikbaar om je mindset aan te passen. Vooral ten aanzien van hoe jij geld ervaart. Maar het kan op vele vlakken een bijdrage leveren. Wil jij meer over dit programma weten of je inschrijven? Klik hier voor meer informatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.