Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Gepubliceerd op 21 december 2022 om 13:40

Sinds begin 2022 zijn er elke dag meer dan 350 zwendeltokens gemaakt.  

Deze cijfers zijn gegeven door Solidus Labs, een risicomonitoringbedrijf voor blockchain. Dus van januari tot december 2022 werden bijna 118.000 frauduleuze tokens ingezet, dat is een stijging van 41% ten opzichte van vorig jaar!

Het grootste aantal zwendeltokens (12%) werd gedetecteerd op het BNB-netwerk, gevolgd door Ethereum met 8% zwendeltokens in deze keten.

Een van de meest voorkomende trucs om crypto-investeerders te misleiden, is de zogenaamde "honeypot"-methode geworden. Simpel gezegd, het is de situatie waarin je een token kunt kopen, maar niet kunt verkopen. Om dit te doen, creëren fraudeurs een token op hun eigen smart contract, waarbinnen een algoritme is geprogrammeerd om de gratis verkoop of uitwisseling van het token te blokkeren, waardoor alleen de makers het zelf kunnen verkopen.

Nu is de cryptomarkt booming en worden er dagelijks een groot aantal projecten geboren die nog geen jaar duren.
Om jezelf te beschermen tegen frauduleuze projecten en tokens, moet je eerst meer te weten komen over het project:
hoe lang het project al bestaat;
wat voor technisch team zit er achter het project en wie is de oprichter;
of het projectteam een ​​korte- en langetermijnstrategie heeft om te volgen;
op welke exchanges de token wordt verhandeld;
gebruik altijd websites om tokens te controleren op zwendel (https://rugdoc.io/honeypot/, https://presaleantirug.com etc.).

Wees voorzichtig
en neem altijd de tijd om het project te analyseren. Je kunt alleen die projecten en teams vertrouwen die echte mensen hebben met wereldwijde doelen en plannen achter zich, evenals een grootschalige en krachtige infrastructuur en een actieve gemeenschap.

Bron: cryptonews

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.