De Schommelstoelmethode

Gepubliceerd op 3 december 2022 om 11:43

Sluit eens even je ogen en doe de schommelstoelmethode.

Stel je voor dat je 85 jaar oud bent, in je schommelstoel, terug blikkend op je leven. Stel je voor dat je was blijven doen wat je deed en denk je op dat moment had ik maar een andere beslissing genomen. Hoe zag je leven eruit als gevolg van de beslissing? Hoe voel je je? Onderzoek dan hoe je leven eruit ziet zonder datgene te bereiken wat je niet durfde te doen. Kijk je terug en heb je het gevoel dat je iets gemist hebt? Heb je spijt of verdriet? Wat had jij willen doen of waar droomde jij van? Een huis kopen of een ander huis, een mooie auto. Vaker een mooie reis maken. Bijdrage aan een betere wereld.

De schommelstoeltest zal je helpen je lange termijn opties in het heden te zien. Je zult het voordeel hebben te weten hoe anders je leven zou zijn verlopen als je een andere beslissing had genomen. Zo krijg je inzicht in de resultaten van tegengestelde beslissingen die je neemt over een enkel probleem.

In ieder geval, als een beslissing die je neemt de test doorstaat, dan weet je dat het een goede keuze was.

De Schommelstoeltest is een succesvolle methode als het gaat om het nemen van moeilijke beslissingen die je leven veranderen.

Vraag jezelf:

Met welke beslissingen worstel ik op dit moment?

Welke beslissingen weerhouden mij ervan om het leven te leiden dat ik wens?

Welke beslissing stel ik steeds uit die mijn leven zouden kunnen veranderen?

Moet ik een ingrijpende werk gerelateerde beslissing nemen?

Moet ik weten of ik mijn kinderdroom moet volgen?

Moet ik doen waar ik echt gepassioneerd over ben?

Moet ik er zeker van zijn dat ik geen risico neem wanneer ik iets nieuws, iets anders ga doen wat  ik nog nooit eerder hebt gedaan?

Dit soort vragen komen we allemaal in ons leven tegen. En als je bent zoals de meeste mensen, sluit je ze waarschijnlijk gewoon buiten, kies je de veilige keuze en ga je voor het bekende. Blijf je doen wat je deed zal je krijgen wat je kreeg.

We willen allemaal ongelooflijke resultaten in ons leven. Maar we willen ook dingen doen die veilig, praktisch, zeker, logisch, realistisch en normaal zijn. We zijn niet bereid om iets nieuws en anders te doen omdat het een risico is. Als je het gevoel hebt dat je een beslissing moet nemen, maar bang bent dat het een verkeerde beslissing is, dan raad ik je aan nu de "schommelstoeltest" te doen en een betere beslissing te nemen voor morgen Je leven zal misschien nooit meer hetzelfde zijn. En het enige dat nodig was, was één weloverwogen beslissing.

Het besluitvormingsproces van de Schommelstoel Test houdt geen risico in, omdat het je helpt een weloverwogen beslissing te nemen op basis van de resultaten die voor jou belangrijk zijn.

Het geeft je een kijkje in de toekomst. Een glimp van de mogelijke uitkomsten vertelt u welke beslissingen u vandaag moet nemen, die je in de toekomst naar het gewenste resultaat zullen leiden.

Dit kun je privé toepassen maar ook in je Business. 
Succes.

 

Mastery to Financial Freedom heeft een online programma beschikbaar om je mindset aan te passen. Vooral ten aanzien van hoe jij geld ervaart. Maar het kan op vele vlakken een bijdrage leveren. Wil jij meer over dit programma weten of je inschrijven? Klik hier voor meer informatie. Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.