Hoe ga jij om met een lastige situatie?

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 10:48

Onze dochter en ik waren onderweg van Las Vegas naar Amsterdam. We hadden een tussenstop in Philadelphia. Weer terug in het vliegtuig moest nog een en ander gechecked worden. Steeds weer kwam er een monteur het vliegtuig in en ging weer weg. Even later leek het of er iets gestart werd, wat klonk als iets wat niet wilde aanslaan. De remmen vertoonde mankementen. De meeste tijd van de vlucht zijn die niet nodig, maar het is wel fijn wanneer ze werken bij de landing. Ondertussen zaten we al een paar uur in het vliegtuig. Ineens word er omgeroepen dat we zo spoedig mogelijk onze spullen moesten pakken om het vliegtuig te verlaten. We zouden naar het vliegtuig wat ernaast stond gaan en daarmee terug vliegen naar Amsterdam. In de vertrekhal bleek dit niet mogelijk vanwege de vlieguren van het personeel. Ze hadden er al een dienst opzitten en wanneer ze nu zouden vertrekken zouden ze met hun volgende rooster in de knoei komen. Daar stonden we dan midden in de nacht, op een bijna lege luchthaven, zonder bagage. Mensen liepen te bellen en op internet te zoeken naar een andere vlucht. Verloren stonden we daar zonder verder aanspreekpunt of uitleg.

Er werden een aantal balies geopend. We kregen een voucher om iets te eten en te drinken te halen. Er kwam een karretje aan die ons naar het andere eind van de luchthaven bracht om iets te eten in het enige restaurant wat nog open was. De luchthaven was zo goed als verlaten.

Toen we terugkwamen, bleek dat er hotels geregeld waren om de nacht door te brengen. Het hotel lag in een achtergebleven buurt, het had zeker geen 5 sterren. Op de binnenkant van de hotelkamer deur zaten grote, extra sloten. Wat er niet toe bijdroeg om je veilig te voelen.

Na het ontbijt bleek dat we pas ‘s avonds zouden vertrekken. Onze dochter stond aan de balie, we wilden Philadelphia in, maar hadden geen jassen,
die zaten in onze koffer.

Een vriendelijke Nederlandse man bood onze dochter een van zijn sweaters aan. Toen onze dochter vertelde dat ik er ook bij was, kreeg ze er nog een te leen. Ondertussen hadden we een jonge man en een jonge vrouw tijdens het ontbijt ontmoet. Samen hebben we een taxi geregeld en zijn Philadelphia ingegaan. Het was tegen kerst, we hebben een shopping mall en een museum bezocht.

Zo bijzonder dat mensen, ondanks de omstandigheden, toch elkaar willen helpen. Een dergelijk situatie creëert ook saamhorigheid waardoor we anderen willen helpen. Lastige situaties komen we allemaal wel eens tegen. In je leven of in je bedrijf. Ondanks verschillen in achtergrond, werk, leven en andere dingen, willen we er toch voor elkaar zijn. We hebben dat allemaal wel eens nodig.

 

Ik hoop er in situaties waarin anderen dat nodig hebben, ook te zijn voor die mensen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.