Ho'oponopono.

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 om 16:56

Ho’oponopono Ho'o = is to make it
pono = right
pono-pono = dubble right

OORSPRONG VAN DEZE TECHNIEK
Ho’oponopono is een eeuwenoude Hawaïaanse praktijk van vergeving en verzoening. Traditioneel werd het door familieleden beoefend voor iemand die lichamelijk ziek was, omdat men dacht dat schuldgevoel over fouten die de persoon had begaan hem ziek had gemaakt. Moderne onderzoekers hebben ontdekt dat de toepassingen van Ho'oponopono verreikende implicaties kunnen hebben en in elke situatie, probleem, kwestie, relatie of zorg kunnen worden gebruikt, simpelweg door uw intentie en aandacht te gebruiken om deze 4 sleutelmantra's te gebruiken voor genezing van iedereen. relaties en voor manifestaties van overvloed en voorspoed op alle gebieden van uw leven.
Zelfidentiteit via Ho'oponopono is een bijgewerkte versie van een oud Hawaïaans probleemoplossingsproces. Zelfidentiteit via Ho'oponopono is een prachtig hulpmiddel voor zelfgenezing en zorgt voor een grote verbetering op alle gebieden van je leven. 

Toen het verhaal van Dr. Hew Len de ronde begon te doen dat mensen die deze verbazingwekkende, diepgaande en toch eenvoudige techniek gingen toepassen, ze ongelooflijke veranderingen in hun leven zagen plaatsvinden, terwijl blokkades voor succes, voor geluk en welzijn gewoon leken te verdwijnen.

Herhaal deze 4 eenvoudige zinnen met diepe helende eigenschappen

Het spijt me

Vergeef me alsjeblieft

Bedankt

Ik houd van jou

Onze herinneringen of programma’s komen vrij die we in ons onderbewustzijn hebben vastgelegd. Deze herinneringen worden geactiveerd door onze gedachten. Onze geest is een denkmachine. Het denkt miljoenen gedachten per dag, en ons hart is een machinepuls. We zijn ons dus bewust van een klein deel van deze miljoenen gedachten. Wanneer er een gedachte in ons opkomt, activeert deze, zelfs zonder dat we het beseffen, automatisch een herinnering die in ons onderbewustzijn is opgeslagen. En zich dan manifesteren als een probleem. Problemen zijn herinneringen die ons hele leven terugkomen. Als we ons ervan bewust zijn dat we 100% verantwoordelijk zijn voor alles wat we in ons leven manifesteren, accepteren we onze problemen als een kans om ze uit ons leven te verwijderen.

"We kunnen een beroep doen op Divinity die onze persoonlijke blauwdruk kent voor het helen van alle gedachten en herinneringen die ons op dit moment tegenhouden." Dr. Stan Hew Len. Ik hoef niet te weten wat er gebeurt of voel me schuldig omdat ik dat niet doe. weet waarom ik deze herinnering activeerde en dat manifesteerde zich als een probleem in mijn leven. Wanneer ik mijn problemen zelf probeer op te lossen, kan het zijn dat ik faal, omdat ik opnieuw een herinnering aan mijn verleden of mijn voorouders zal veranderen. Wanneer ik de Goddelijke Intelligentie toesta dit probleem op te lossen, lijkt de oplossing perfect. Omdat ik dus niet weet wat het beste voor mij is, sta ik toe dat de Goddelijke Intelligentie mij het juiste antwoord geeft. 

Ervan uitgaande dat ik 100% verantwoordelijk ben voor alles wat ik manifesteer in mijn leven en me afvraag...hoe?
Wat gaat er in mij om dat ik dit probleem uit? En zeg tegen mezelf. Ik hou van je, het spijt me, vergeef me alsjeblieft,
Bedankt. IK HOU VAN JOU omdat ik weet dat ik deel uitmaak van het Goddelijke en daarom perfect ben in mijn huis. Het spijt me dat ik dit probleem in mijn leven heb geuit, aangezien ik 100% verantwoordelijk voor haar ben.

VERGEEF ME ALSTUBLIEFT, ik vraag vergeving aan mezelf en dus zal ik loslaten.
BEDANKT voor dit probleem dat zich in mijn leven heeft gemanifesteerd, dus ik heb nog een kans om het op te ruimen. Bedankt dat dit probleem is opgelost. Het herhalen van deze woorden, die de sleutelwoorden zijn om het onderbewustzijn te bereiken. We laten deze pijnlijke herinneringen los die problemen in ons leven veroorzaakten. En de levens van mensen die betrokken zijn bij dit probleem. "Het is een kwestie van verder gaan dan de traditionele manieren om toegang te krijgen tot kennis over onszelf." Niemand kan raden wat je volgende gedachte zal zijn, omdat gedachten uit het onderbewustzijn komen. Dus omdat ik helemaal geen controle heb over wat mijn volgende gedachte zal zijn, kan ik er wel of niet naar handelen. Handelen betekent het opruimen van deze programma’s en herinneringen die zich als problemen manifesteren.

Als het intellect op zichzelf werkt, kan het dit probleem mogelijk niet oplossen. Verbergt het alleen. Maar aangezien elk probleem een ​​projectie is van onze geest, herinneringen of programma's, zullen ze op een ander moment terugkomen.
Zodra ze weer door ons denken worden geactiveerd, willen we deze herinneringen en programma's eigenlijk opschonen, verwijderen en loslaten. Wanneer we 'ik hou van je', 'het spijt me', 'vergeef me alsjeblieft' en 'dank je wel' zeggen tegen het goddelijke dat in ons is, neutraliseert en wist het de pijnlijke herinneringen die we in ons onderbewustzijn hebben opgeslagen en transformeert het deze energieën. naar pure liefde. Ik vraag LIEFDE om deze fout recht te zetten die in mij zit door te zeggen: "Het spijt me", "vergeef me alsjeblieft" voor alles wat er in mij gebeurt en dat dit probleem veroorzaakt.

Oppervlakkig gezien hebben veel mensen Ho'oponopono gezien als een mantra waarbij je de woorden 'Het spijt me, vergeef me alsjeblieft, dank je, ik hou van je' herhaalt als een vorm van mentale en spirituele reiniging die met elkaar vergeleken kan worden. tot boeddhistische technieken voor het opruimen van karma. Het is gedefinieerd als een praktijk van vergeving en verzoening, die ‘denkfouten’ opruimt – de oorsprong van problemen en ziekte in de fysieke wereld, volgens het Hawaiiaanse wereldbeeld. De letterlijke vertaling is 'rechtzetten; in orde brengen of vormgeven, corrigeren, herzien, aanpassen, wijzigen, reguleren, ordenen, rectificeren, opruimen, ordelijk of netjes maken.

Op het eerste gezicht vond ik het moeilijk om de volgorde van de woorden te onthouden of zelfs maar te onderscheiden of er überhaupt een specifieke volgorde voor was, dus probeerde ik ze in elke mogelijke combinatie en herhaalde ze ook afzonderlijk. Terwijl ik dat deed, merkte ik dat er veel vragen opkwamen, waarbij verschillende vragen naar voren kwamen, afhankelijk van de volgorde waarin ik ze zei. “Waarom zou ik spijt moeten hebben? Waar moet ik spijt van hebben? Waar heb ik vergeving voor nodig, op dit moment en in mijn leven? Waar moet ik dankbaar voor zijn? Als ik zeg: 'Ik hou van je', voel ik dat dan echt? Zo niet, wat staat er dan in de weg?”. Ik werkte met deze woorden om direct iets aan te pakken dat ik een uitdaging vond, maar ook om ze gewoon te chanten zonder enig doel voor ogen. Ik ontdekte dat door simpelweg deze woorden te chanten mijn innerlijke dissonantie, alles naar boven zou komen. Het kwam niet alleen naar boven, maar het was alsof mijn innerlijke disharmonie werd afgestemd op de frequentie van deze woorden en de intentie die ze met zich meebrachten. Na verloop van tijd ontdekte ik dat deze vier eenvoudige concepten als stemvorken werkten, elk met een andere toon van zuiverheid die ik kon gebruiken om de disharmonische delen van mezelf te stemmen. Ik ontdekte dat het toepassen van dit gezang op de chaos van mijn geest stilte en kalmte teweegbracht. Ho'oponopono houdt het besef in dat de onenigheid die we bij anderen en in de wereld buiten onszelf aantreffen, te wijten is aan 'fouten' in het denken die zijn opgeslagen in onze persoonlijke en collectieve herinneringen. Het geloof in deze fouten die bestaan ​​in een of andere vorm van collectief geheugen dat voor iedereen toegankelijk is, stelt iemand die Ho'oponopono beoefent in staat deze fouten op te ruimen, ongeacht of de fout zijn oorsprong vindt in zijn persoonlijke gedachten of niet.

Dit is een krachtige tool om te gebruiken of dit nu is op het gebied van geld, ziekten of om mensen en jezelf op energetisch vlak te vergeven. Er zijn genoeg Ho'oponopono meditaties of prayers te vinden. Zelf gebruik ik 2x daags onder andere deze versie: https://www.youtube.com/watch?v=QQTtoOBaypw&t=8s  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.